instalatia pop

20 septembrie, ora 20.00

gazde: gratiela si mihai inscrieri la gratielabadescu@gmail.com

Mihai Pop a fost o personalitate socratică, cu o formare europeană la intersecția mai multor discipline – lingvistică, teoria literaturii, sociologie, etnografie și folclor. Pornind de la bucăți de corespondență și jurnale, prelucrarea arhivei de către o echipă de cercetători printre care și Rucsandra Pop, nepoata profesorului împreună cu o serie de interviuri video cu colaboratorii lui Pop au dat naștere unei instalații performative care recrează portretul profesional și personal al acestuia.

Material documentar cercetat în cadrul proiectului cultural Arhiva Mihai Pop, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

cu: Gratiela Badescu

text: Rucsandra Pop

video: Black Horse Mansion

Bio Gratiela Badescu

În 2010 a început colaborarea cu lorgean theatre. Tot din 2010 este director artistic al Hydra Society, un organism cultural cu mai multe capete care promovează creația contemporană și spiritul colaborativ. A jucat în 4 producții făcute în colaborare cu Hydra și lorgean bazate pe scrierile Rucsandrei Pop (Oracol, Talk to the Bomb, Huevos Congelados, La nimfomane). Performance și instalații performative: Dog Day Afternoon, Oracol, My facebook friend, Why so serious. Film: Fortuna, regia Germinal Roaux, Starshitting, regia Jean-Lorin Sterian, Oracol, regia Grațiela Bădescu. Rezidențe: Homefest (Why so serious), Reactor de Creație și Experiment (FreshStart).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

Create your website at WordPress.com
Get started